Olej kokosowy od pewnego czasu jest nieodłącznym elementem mojej kuchni. Nie przekonałam się do niego od samego początku - zwlekałam z zakupem aż w końcu pojawił się zupełnie przypadkiem.
KruKam w dzisiejszej recenzji!
Olej kokosowy - inaczej masło kokosowe lub tłuszcz kokosowy
✔ podnosi odporność
✔ olej naturalny
✔ popularny środek dietetyczny
✔ wykorzystywany na wiele sposobów: do jedzenia, do masażu, jako krem do twarzy
Wykazuje właściwości ochronne - antybakteryjne, antygrzybiczne i antywirusowe
Stosuje się go jako składnik spożywczy jak i dodatek kosmetyczny
Głównymi schorzeniami, w których pomocny jest olej kokosowy to: bóle zębów, osłabienia (przeziębienie, infekcja), kamica nerkowa, awitaminoza, problemy trawienne oraz problemy skórne.
Olej kokosowy KruKam jest dobrą propozycją dla wszystkich, którzy lubią zjeść dobrze i "tłusto".
Nie jestem przyzwyczajona do suchych potraw ale z drugiej strony też nie chce jeść obficie tłustych i niezdrowych fast-foodów.
Olej kokosowy jest bezzapachowy i ma postać stało-ciekłą - zależną od temperatury.
Dla prezentowanego oleju znalazłam różne zastosowania:
- jedzenie i kosmetyki
Oprócz smażenia przygotowałam sobie też peeling na bazie oleju kokosowego i wiórek kokosowych - jest idealny i dobrze natłuszcza skórę.
Używacie oleju kokosowego czy standardowej oliwy "do frytek"?
0 komentarze :
Prześlij komentarz
Jeśli już tu jesteś - zostaw po sobie ślad w postaci komentarza. Komentarze obraźliwe i naruszające kulturę oraz takie z przekierowaniami na Twój blog - nie będą publikowane.